Igor Vidmar:

“Idrijske Kuzle so bile eden nabolj pomembnih bendov prvega post-pankrtskega vala, redko uigrani in udarni protagonisti prvega Novega rocka in prve punk kompilacije “Lepo je…”, in z Vahidom tudi pionirji “čefurske” tematike. Skrajni čas, da dobijo v zgodbi punka pod Slovenci mesto, ki jim gre.”

BIGor:

“Ob rudniku živega srebra, žlikrofih, čipkah, prvi realki in prvem gledališču v Sloveniji je punk še ena znamenitost Idrije, ki si je ne morem predstavljati brez skupin Kuzle in Šund. Podobno je z Metliko, ki jo takoj povežem z Industbag. Skupaj so te skupine bile močan udarec s province. Poskrbele so, da je bil slovenski punk razsrediščen. Še danes so žive zgodbe in legende o fantih z vasi, na primer, da so Kuzle na vsakem od dveh ducatov koncertov, kolikor so jih imeli, igrali nov, drug set skladb. Nepojmljivo! Hm, zato ne preseneča, da so punkerji preimenovali Idrijo v Kuzlograd!”

Jan Cvitkovič:

“Ko sem prvič slišal Vahida, se mi je v glavi utrgalo.”

Ali Žerdin:

“Kuzle, mešanica zvoka garaže in podzemlja. Idrijskega podzemlja. Čisto živo srebro slovenskega punka.”

Marjan Ogrinc:

“Kuzle je bil bend, ki je, podobno kot Indust Bag, izstopal med prvo generacijo punk bendov pri nas z ostrino in energičnostjo. Predvsem zaradi občutka za melodijo in solističnih utrinkov je bilo kljub surovemu in začetniškemu zvoku mladega benda očitno, da ima razvit čut za dobro pesem in pristen punk rock zvok. Med punk bendi so bile Kuzle med najostrejšimi in so imele velik potencial glasbenega razvoja, ki se zaradi kratkega obstoja zasedbe ni mogel dovolj razmahniti. Že sam zvok je bil prepričljiv, a je zaradi razpada skupine ostal tudi eden najbolj pozabljenih in prezrtih, pa čeprav veliko število avtorskih pesmi dovolj pove o njeni ustvarjalnosti. Razen na eni kompilacijski plošči za seboj ni pustila dostopnih posnetkov, tako da razen vzorcev njenega početja nismo imeli niti dobrih posnetkov niti omembe vrednega števila posnetih pesmi. Zato je ta plošča poskus, da se iztrga pozabi kup dobrih pesmi, pa čeprav so jih posneli glasbeno mnogo bolj izkušeni in zrelejši ljudje mnogo let pozneje. Gotovo bo pripomogla k boljšemu razumevanju glasbene plati takratne skupine. Njen prispevek k subkulturnemu dogajanju v tedanji Idriji in s tem v Sloveniji v času punka je namreč del preteklosti, medtem ko glasba ostaja.”

Borut Mehle:

“Super je bilo odraščati, ko so ti domači bendi pomenili več ali enako kot zvezdniki iz tujine. Ker so v tebi razumljivem jeziku govorili stvari, s katerimi si se identificiral. Kuzle so bend iz časa ali bolje rečeno trenutka, ko je slovenščina zvenela enakovredno angleščini in srbohrvaščini, pri čemer ni bila popačena, hkrati so pa Kuzle premogle še hitoidno spevnost. A Vahid? Vahid je enakovreden Love song od Damned. V enako potegne. V najboljšo radost.”